Back

Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto

Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston toiminnan alkamisesta tulee vuonna 2021 kuluneeksi 56 vuotta (perustamisvuosi 1965).
Nimestä huolimatta toiminta on ympärivuotista ja osa opetuksesta on myös ruotsinkielistä.

Kesäyliopisto järjestää avointa korkeakouluopetusta, täydennyskoulutusta, abi- ja lukiolaiskursseja sekä muuta sivistyksellisiin osaamistarpeisiin vastaavaa koulutusta. Kesäyliopiston koulutus on avointa kaikille iästä ja aikaisemmasta koulutuksesta riippumatta.

Ikääntyvien yliopisto on tietoa etsivien ja tieteellisen tiedon sekä elämänkokemuksen kohtaamispaikka. Ikääntyvien yliopistossa osallistuvalle ei aseteta pohjakoulutusvaatimuksia. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tenttejä ei järjestetä – avoin mieli ja aktiivinen keskustelu ovat menestyksekkään oppimisen edellytys.

Kesäyliopiston puoleen voi aina kääntyä mikäli haluat tilata esimerkiksi työpaikkasi tai työyhteisösi tarvitsemaa koulutusta: suunnittelemme ja järjestämme tilauskoulutusta asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Keski-Pohjanmaan kesäyliopiston ylläpitäjä on Keski-Pohjanmaan korkeakouluyhdistys ry. Korkeakouluyhdistyksen jäsenkuntia ovat Halsua, Kannus, Kaustinen, Kokkola, Kruunupyy, Lestijärvi, Perho, Pietarsaari, Sievi, Toholampi ja Veteli.