Huom!

 

Lähetämme kaikkiin ilmoittautumisiin vastaanottovahvistuksen.

Mikäli et saa vahvistusta,

ota yhteyttä sähköpostilla.

Etusivu           Esittely           Koulutustarjonta                  Yhteystiedot

    Täydennyskoulutus

Tekstiruutu: På Svenska              In English

Kuva: Johanna Wahlbeck Oy

 


Kuvataidemenetelmät asiakastyössä


 

 

Aika ja paikka

Kevätlukukausi 2018:

la 3.2.; la 10.3.; la 24.3.; la 7.4.; la 28.4. ja la 19.5. klo 9.30-16.30

(Yhteensä 48 h lähiopetusta ja lisäksi omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä n. 30 h.)

Kokkola (paikka ilmoitetaan sähköpostilla lähetettävässä kurssikirjeessä toteutuspäätöksen jälkeen)

Kouluttaja

Johanna Wahlbeck, kuvataideterapeutti, työnohjaaja, taidefilosofi (FM) ja Jyväskylän yliopiston taidekasvatuksen tohtorikoulutettava.

 

Johanna Wahlbeck on työskennellyt monipuolisesti taidekasvatustehtävissä, sekä taideterapia-, työnohjaus-, ja asiakaspalvelutyön parissa. Hän on suorittanut mm. Erityistason kuvataidepsykoterapiakoulutuksen.

Kouluttajan nettisivu: Oivallamme.fi

 

Kohderyhmä

Koulutus soveltuu työnohjaajille, terapeuteille, opinto-ohjaajille, lastensuojelun työntekijöille ja soveltavaa asiakastyötä tekeville esimerkiksi hoito- ja sosiaalialalla, vanhustyössä sekä neuvonta- ja ohjauspalveluissa työskenteleville .

Tavoite

Koulutus käsittelee kuvan ja kuvataiteellisten menetelmien käyttöä asiakastyössä viestinnän, vuorovaikutuksen ja esimerkiksi tavoitteiden näkyväksi tekemisen apuna. Mielikuvia ja toiveita voidaan näin tarkentaa myös silloin, kun asiakas on vaitonainen tai jopa puhumaton. Kuvallisen työskentelyn kautta voidaan saada näkyviin niin paljon enemmän kuin sanoin, myös syvällisiä, henkilökohtaisia asioita. Koulutuksessa opetellaan myös katsomaan omia ja muiden kuvia tilanteeseen sopivalla tavalla.

 

Koulutus soveltuu myös niille, jotka eivät ole aiemmin esimerkiksi piirtäneet. Kuvan käyttöä opetellaan kouluttajan ohjauksella sekä oman työskentelyn että ammatillisten esimerkkien kautta. Koulutuksessa saa käytännön valmiuksia soveltaa kuvataidemenetelmiä niin yksittäisten asiakkaiden kuin ryhmienkin kanssa.

Sisältö

Kolme teemakokonaisuutta:

1.    Teoria: toiminnalliset ja luovat menetelmät asiakastyössä, kuvamenetelmät ja kuvataiteelliset menetelmät asiakastyössä, teoriaa ja historiaa

2.    Käytännön taiteelliset tekniikat: piirustus, maalaus, muotoilu, käsitetaiteellinen työskentely. Tarvittavat materiaalit hankitaan erillisen ohjeistuksen mukaan.

3.    Soveltaminen: kehittämistehtävien avulla kuvamenetelmiä voi ottaa omassa työssä käyttöön jo koulutuksen aikana. Lähiopetuspäivinä on mahdollisuus käsitellä asiakastyön tapauksia työnohjauksellisesti kuvamenetelmiä hyödyntäen.

Hinta

720 /hlö

Ks. peruutusehdot ilmoittautuminen kohdasta

Ilmoittautuminen

Viimeistään 28.1.2018  Netissä

tai sähköpostilla: teija.myllymaki@chydenius.fi

Tiedustelut: puh: 040 680 2559 (040 680 2993)

 

Ilmoittautuminen on sitova. Viimeisen ilmoittautumispäivän jälkeen tapahtuvasta peruutuksesta peritään maksu. Mikäli perumista ei tehdä lainkaan tai henkilö ei saavu paikalle, peritään koko maksu (ks. peruutusehdot)

 

Koulutusvahvistus lähetetään sähköpostilla osallistujille noin viikkoa ennen koulutusta. Mikäli et saa minkäänlaista viestiä, ota yhteyttä toimistoomme.

Oikeus muutoksiin pidätetään.

 

 

 

 

Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto on savuton oppilaitos.

 | Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto | Talonpojankatu 2 B, 4 krs, Kokkola | Puh 040 680 2559 (040 680 2993)